Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Unity 3D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy da rade napisać grę podobną do Minecraft\Cubeworld w Unity 3d

Czy trzeba uczyć się jakiś dodatkowych języków(Programistycznych) do Unity 3D

A może jakiś inny język i bibliotek graficzną wybrać

Opublikowano

Da się stworzyć niemal wszystko, język który się przyda do unity 3D to bodajże JavaScript ;)

Opublikowano

Gra minecraft napisana w Unity3D:

Oraz c# nie myśl sobie ze bez javy i c# coś zrobisz :)

W unity ani C# ani java nie jest wymagana. Wystarczą podstawy javascript albo C# albo Boo.

A jak myślicie nad wyborem języka C++ i biblioteki OpenGL?

Jak nie znasz podstaw to nawet o tym nie myśl. Pierw programowanie, jak chcesz już teraz napisać dobrą i profesjonalną grę to użyj Unity3D, wbrew pozorom nie jest to zabawka ale profesjonalne narzędzie :)

Ogólnie zapraszam na mój kanał gdzie znajdziesz poradniki do unity3d :Dhttp://www.youtube.com/user/piotrek54PL

Weteran
Opublikowano

A jak myślicie nad wyborem języka C++ i biblioteki OpenGL?

A czemu by nie? Tak się składa, że robiłem coś podobnego do minecrafta w openglu. Screeny można zobaczyć w moim profilu. Niestety, wakacje się skończyły i moje ambicje szlag trafił.
Stworzenie gry w openglu da ci więcej satysfakcji, niż gdybyś użył do tego celu jakiegoś edytora gier, lecz na pewno zajmie ci to sporo więcej czasu.
Opublikowano

Słyszałem że do programowania potrzebny jest angielski na wysokim poziomie

Na poziomie pozwalającym czytać dokumentację. I dobrze jest używać angielskich nazw w kodzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...